Onterechte uitkering voor schoonhouden strand Lemmer

In de raadsvergadering stond gister een beladen onderwerp op de agenda. De ondernemer die ook uitbater is van het zwembad heeft 8 jaar lang gelden ontvangen voor het onderhouden van een stuk strand bij de Beach club te Lemmer. Het bedrag van €18.000,- (in totaal € 144.000,-) werd zonder de uitvoering van de schoonmaakwerkzaamheden onterecht overgemaakt. De NCPN wilde middels een motie het College de gelden terug laten vorderen. Volgens het College zou dit juridisch gezien een lastig punt worden.

Al snel werd duidelijk dat de motie van de NCPN die gesteund werd door het FNP het niet zou gaan halen. Wietse de Haan deed een voorstel om de gelden te verrekenen met de subsidie gelden die de komende 17 jaar nog aan de uitbater zullen worden overgemaakt. Burgerpartij De Fryske Marren vroeg vervolgens om een schorsing en ging met het NCPN, de PVDA en het FNP in overleg. Dit resulteerde in een nieuwe (mondelinge) motie waarin het voorstel van de PVDA op initiatief van de Burgerpartij De Fryske Marren werd ingediend.

De nieuwe motie werd tijdens het ‘Beslût’ in stemming gebracht. Waar de motie de NCPN en de FNP werd met 14 tegen en 8 voor verworpen. De mondelinge motie die vervolgens werd ingediend werd met 13 voor en 9 tegen aangenomen.

Dit bericht is geplaatst in Burgerpartij De Fryske Marren. Bookmark de permalink.